Bloggen

Bloggen

Ned på knæ

KlummerPosted by Marianne Gade Wednesday, March 16 2016 12:20:31

Det romantiske frieri er in. Sammen med Halloween og Valentins Day. Hvor folk tidligere giftede sig ud fra en fælles overensstemmelse, er frieriet i dag en iscenesættelse med helt rigide regler. Ofte drejer det sig om folk, der har boet under tag sammen i årevis, og frieriet sker med indstuderet spontanitet, for spontanitet er vigtig. Ligesom scenen er det. Restauranter er det foretrukne, for dér er man sikret et publikum. Koreografien byder, at man knæler ned på det ene knæ og samtidig åbner æsken med ringen til den udkårne.

Et eksempel fra Bruxelles handler om et par, der var nået frem til restauranten; manden havde indøvet scenen hjemme foran spejlet, men som middagen skred frem, steg nervøsiteten. Netop da han følte, tiden var inde, faldt en anden ung mand, to borde væk, på knæ og i en fejende bevægelse åbnede æsken med ringen. Gæsterne i restauranten klappede og lo, og den vordende brudgom var aftenens stjerne. Det skal siges, at vor mand gennemførte sit frieri, men surt er det at blive nummer to.

En anden sandfærdig historie er om ham, der havde gjort alt rigtigt og nu lå på knæ midt i restauranten med den åbnede æske med ringen i hånden. Pludselig så han udtrykket i den elskedes ansigt skifte. ”Aj, sådan en ring kan du altså ikke komme med!” sagde hun. Ringen var et klenodie og havde tilhørt hans oldemor, farmor og mor. Kvinden fik en ny ring, men kort efter blev de skilt, og sådan går det, når konceptet til kærligheden stammer fra amerikanske film.  • Comments(0)//blog.mariannegade.dk/#post165