Bloggen

Bloggen

Februar, februar og februar

KlummerPosted by Marianne Gade Wednesday, March 16 2016 12:22:00

Hvad er det med februar? Årets korteste måned. Hvorfor er den af alle hvert år sværest at komme igennem? Digteren Henrik Nordbrandts berømte digt Året har seksten måneder med november, november, november, november kan alle danskere tilsyneladende spejle sig i.

Men februar er efter min mening meget, meget værre. De tidlige forårsmåneder eller snarere sene vintermåneder, februar og marts var her i Norden tidligere kendt som hungermånederne. Foderet til dyrene slap op, og menneskene søgte ud i naturen efter c-vitaminholdige skovsyrer og brændenælder. Kroppens depoter var opbrugte, og børnene var slatne og sygelige sidst på vinteren. I februar måned.

I dag er der taget hånd om vinterfoder til dyrene, vitamin-tilskud køber vi på apoteket, og indtaget af føde er noget, vi forsøger at begrænse. Alligevel opleves februar hvert år som det tidspunkt, hvor det kniber allermest med humør og sjælsstyrke. Influenza og forkølelser hjælper heller ikke på sagen. Tværtimod. At være syg er mest af alt kedeligt. Der er ingen hvile i det. Kun rastløshed og kedsomhed.

Derfor handler alle Højskolesangbogens vintersange om tyngde og håbet om forår. ”Februar har gjort os mindre,” siger Frank Jæger. ”Sne som tynger, is som knuger, vi kan ingenting forhindre.” Og i år er der oven i købet en dag ekstra i februar! Den eneste trøst er, at om føje tid, er det glemt. Og når denne klumme bringes, er vi allerede ude af februar. Forbi, forbi, og sådan bliver alle historier.  • Comments(0)//blog.mariannegade.dk/#post166