Bloggen

Bloggen

Højt over byens tage

KlummerPosted by Marianne Gade Tuesday, June 28 2016 19:47:15

Aldrig har Rom forekommet så proppet med turister som dette forår, hvor vi besøgte byen. Vi var gået ind til Piazza della Rotonda med Pantheon templet, som ubetinget er min mands yndlingssted, og stod og så ud over menneskemylderet, da han sagde: ”Vi kan selvfølgelig altid slå os ned på den café derovre, ligesom vi plejer. Men vi kan også gøre noget andet. ” Hvorpå han styrede over mod til Hotel Minerva, et af Roms mest eksklusive hoteller.

Kort efter trådte vi ud på Roof Garden , en kæmpe tagterrasse med hviddugede borde og hvide kurvemøbler under en hvid baldakin. Herfra var der en storslået udsigt over Roms tage og pladser. Vi slog os ned ved siden af et amerikansk selskab og bestilte en drink til tredobbelt pris, ledsaget af de obligatoriske små trekantede sandwiches uden skorpe.

Det mest bemærkelsesværdigt var den svale, vidunderlige fred, larmen nede fra piazzaen var forvandlet til en mumlen. Til gengæld var duerne usædvanligt nærgående og hoppede rundt på bordene, mens de forsøgte at snappe brødet fra tallerkenerne. En mand henne fra amerikanernes bord rejste sig og forsøgte at jage dem væk. Vi faldt i snak, og han fortalte, at han havde besøgt København i sin tid for at være med til at afgøre, om Danmark skulle være vært for De Olympiske Lege. Og sådan fløj tiden behageligt af sted oppe over Roms tage.

Jeg er min mand evigt taknemmelig for at have ført os til denne oase af ro og skønhed midt i trængslen. Idéen er hermed givet videre.  • Comments(0)//blog.mariannegade.dk/#post172