Bloggen

Bloggen

Altid ballade med Dem, dame

KlummerPosted by Marianne Gade Tuesday, October 18 2016 17:16:17

Der var blevet en lejlighed ledig i den eftertragtede københavnske ejendom med andelsboliger, og beboerne blev hver især opfordret til at stille med en kandidat. Bestyrelsen består af idealister, og det overordnede princip var, at det skulle gå retfærdigt til, ingen nepotisme. Nu ville der jo i og for sig ikke have været noget i vejen for, at kriteriet for at få lejligheden også havde indbefattet viljen og evnen til at yde noget til fællesskabet, med andre ord være et aktiv for andelsforeningen.

Men sådan var prioriteringen ikke. Lodtrækning, derimod, det blinde tilfælde, kom til at afgøre det. Hvad der resulterede i, at lejligheden gik til et ungt par, som straks tog ud at sejle og derefter fremlejede lejligheden et andet par, som viste sig at være et par rockertyper, der ankom på motorcykel og entrede børnenes trampolin med støvler på. I forsøget på at fastholde idealerne endte man altså med at få de værste ind. Hermed kommer andelsboligforeningen til at fremstå som et sindbillede på Vestens tilstand.

Et andet eksempel: Sigøjnere har deres daglige gang i gården, hvor de gennemroder skraldespandene og sover på kollegiet ved siden af, hvor de studerende ikke tør jage dem væk. For nylig stak en af beboerne fra andelsboligforeningen hovedet ud af vinduet og bad sigøjneren ved skraldespanden om at forføje sig, det han gjorde var forbudt o.s.v. Hvortil han ærgerlig svarede: ”There is always trouble with you, Lady.” Der er altid ballade med Dem, dame.

  • Comments(0)//blog.mariannegade.dk/#post176