Bloggen

Bloggen

Lad dem arbejde til de dør

KlummerPosted by Marianne Gade Tuesday, October 18 2016 17:26:29

De seneste forlydender fra politisk side går ud på, at pensionsalderen skal stige gradvist fra de nuværende 65 år til fremtidige 72 og efterfølgende stige i takt med den gennemsnitlige levealder. Fordi vi lever længere end tidligere, og fordi økonomien ellers ikke kan hænge sammen – hævdes det.

Det er ikke, fordi man ikke forstår politikerne. Søger de at opnå besparelser ved f.eks. at indføre kontanthjælpsloft eller beskære SU’en, så lyder der ramaskrig. Der bliver klynket og raset, demonstreret og strejket.

Så hvad skal man gribe og gøre i? Ekstra skatter er trods alt ikke svaret, danskerne er i forvejen verdens mest skatteplagede folk. Og udgifter er der nok af. Til nye danskere uden egen indtægt, u-landsbistand og… fortsæt selv. Løsningen synes at være at lade dem, der i forvejen arbejder for de andre fortsætte med det. Og i øvrigt appellere til deres samfundssind med en henvisning til den byrde, de udgør ved at leve så længe.

Det kan man nemlig gøre ganske risikofrit, for hvor er de ansattes demonstrationer, deres strejker? Ingen steder, for de er på arbejde. Arbejdsstyrkens villighed til at fortsætte langt op i alderen er det eneste håndtag, man kan skrue på.

Som om den menneskelige fysik og psyke skulle have ændret sig så grundlæggende i vores generation, at der stadig skulle være aktive år, når arbejdsdagen er slut. Bedre ville det være, om magthaverne med den tidligere finansminister Thor Pedersens ord: ”lærte at håndtere de penge, de har.”  • Comments(0)//blog.mariannegade.dk/#post180