Bloggen

Bloggen

Alting og en bustur

KlummerPosted by Marianne Gade Tuesday, October 18 2016 17:18:51

Vi skulle til fest på Skamlingsbanken og havde besluttet at lade bilen stå og tage bussen. Sensommerlandskabet strålede, og chaufføren hilste os smilende velkommen. Der var ikke mange med bussen, men på et tidspunkt kom en gammel sømand ind, der havde rejst på Østen. Han fortalte om, hvordan der altid blev vist en gammel dansk film for besætningen, inden de skulle af sted. Desværre kunne han ikke huske titlen, men den handlede om søfolk, der strandede.

”Styrmand Karlsens flammer”, foreslog min mand. Og det var lige det, det var. Derefter talte de om sangen Mandaley. Chaufføren mente, at Four Jacks havde lavet den, men sømanden mente, det var en englænder, der havde skrevet teksten. ”Kipling,” råbte jeg fra min plads og modtog applaus, for det var det.

Ved næste stoppested kom en mand ind, bærende på en oksetunge. ”Sådan én har jeg spist på Grønland,” bemærkede en tredje passager. ”Såh, har du det? Har du sejlet på Grønland?” ”Ja, ved Egedesminde.” ”Dér har jeg været som marinesoldat,” svarede manden med oksetungen.

Hvorefter de gik over til at udveksle minder om grønlændere. ”De sejlede ud for at fiske rejer, men kom der en hval forbi, så tog de også den.” ”Netop!” sagde oksetungemanden. Nu skulle den første sømand af. ”Kan du nu have en rigtig god dag,” sagde den venlige chauffør. ”Jeg lover ikke noget,” sagde sømanden og forsvandt.

Det var da, vi gik op imod Skamlingsbanken, at min mand og jeg besluttede aldrig mere at reservere plads i en stillekupé.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.